Wiosenna pasta jajeczna

Pasta jajeczna

Wiosenna pasta jajeczna z rzeżuchą

 

Wczesną wiosną nasz organizm potrzebuje witamin. Proponuję zasiać sobie w domu rzeżuchę i ze szczypioru cebuli zrobić taką oto pastę jajeczną z rzeżuchą na kanapki.

 

  • Składniki:
  • 3 jajka
  • garść rzeżuchy
  • szczypior z 2 cebul lub pęczek szczypiorku
  • 2 łyżki domowego majonezu (Przepis na majonez)
  • sól i pieprz do smaku

 

Wykonanie:

Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo. Przelewamy zimną wodą i obieramy je ze skorupek. Następnie drobno jajka kroimy. Rzeżuchę i szczypior lub szczypiorek myjemy i drobno siekamy. Dodajemy majonez, sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie mieszamy. Smarujemy kanapki gotową pastą jajeczną.

Smacznego 🙂

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx