Zupa pieczarkowa z pulpecikami

Robiłam roladę serową z mięsem mielonym i pieczarkami i zostało mi trochę farszu i pieczarek. Postanowiłam z tych składników zrobić zupę pieczarkową. Czy Wy też tak macie, że z pozostałych składników wymyślacie coś innego ,ale równie smacznego? Piszcie kochani  w komentarzach co z czego i może mnie i innych zainspirujecie swoimi pomysłami ?

  • Składniki:
  • porcja farszu mięsno- pieczarkowego z rolady serowej( patrz przepis)
  • ok. 10 dag pieczarek
  • bulion warzywno-drobiowy ( słoik litrowy z poprzednio gotowanego rosołu)
  • pieprz i sól do smaku
  • 1 kubeczek mały śmietanki 30 %
  • troszeczkę mąki do umącenia pulpecików
  • 1 liść laurowy
  • kilka kulek ziela angielskiego
  • makaron osobno gotowany
  • 1 marchewka

Wykonanie:
Do gotującego się bulionu warzywno- drobiowego wrzucam małe umącone pulpeciki uformowane z farszu. Do gotujących się pulpecików wkładam umyte i pokrojone pieczarki  oraz pokrojoną marchew z liściem laurowym i zielem angielskim. Gotuję do miękkości mięsa i grzybów. Do kubka ze śmietaną wlewam 2 łyżki gorącej zupy. Tak zahartowaną śmietanę wlewam i jednocześnie mieszam z zupą. Dosmaczam pieprzem i ewentualnie solą. Zupę podałam z makaronem a’la kluski lane. Smacznego!

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx