Lody arbuzowe

Lody arbuzowe

 

Do wykonania tych lodów zainspirował mnie przepis siostry Teresy. Polecam tym, którzy lubią arbuzy i mają czas by wydłubywać z nich ziarenka. Smak lodów, sorbetu arbuzowego wspaniały. Warto było się pomęczyć. Polecam!

 

  • Składniki:
  • 2 kg miąższu arbuza bez skóry i pestek
  • 3-4 łyżek miodu płynnego
  • sok z 1 cytryny
  • sok z 1 pomarańczy

 

Wykonanie:
Miąższ arbuzowy bez pestek włożyć do blendera i zalać sokami oraz miodem. Zblendować i powlewać do pojemników po lodach lub kubeczkach z patyczkami. Zamrozić, a potem delektować się smakiem najzdrowszych lodów jakie możemy zaserwować sobie i bliskim.
Smacznego!

Lody arbuzowe

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx