Cukier miętowy

Cukier miętowy

 

Przepis na cukier miętowy znalazłam przez internet, a że mam mięty w ogródku pod dostatkiem to chciałam z Wami się nim podzielić tym oryginalnym cukrem. Zastosuję go do wypieków i sporządzenia kremu miętowego w deserach. Ma piękny zielony kolor i miętowy urzekający zapach.

 

  • Składniki:
  • garść mięty pieprzowej lub innej o intensywnym zapachu np. mięty czekoladowej, imbirowej, …
  • 1 szklanka cukru kryształ

 

Wykonanie:

Miętę przebrać i delikatnie wypłukać, odsączyć na papierowym ręczniku. Zblendować miętę z cukrem na pastę aż nabierze pięknego zielonego koloru. Przesypać masę do pojemnika lub na tackę, przykryć ściereczką lub ręcznikiem papierowym i suszyć kilka dni aż da się przesypać do słoików. Dla uwielbiających miętę to będzie rarytas!

Cukier miętowy

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx