Parówki w cieście francuskim

Parówki w cieście francuskim

Parówki w cieście francuskim

 

Parówki w cieście francuskim – przepis. Nie wiecie co zrobić na przystawkę, przekąskę lub szybką kolację. Proponuję szybkie i łatwe danie.

 

  • Składniki:
  • dowolna ilość parówek
  • 1-2 opakowania ciasta francuskiego
  • do posypania np. sezam, mak lub czarnuszka
  • jajko do posmarowania ciasta
  • ketchup do polania

 

Wykonanie:
Parówki obieramy z osłonek. Ciasto francuskie rozwijamy i przecinamy w paski o ok. 2 cm grubości. Każdym paskiem owijamy pojedynczo spiralnie po 1 parówce. Układamy na blasze z papierem do pieczenia. Smarujemy rozmąconym jajkiem i posypujemy sezamem, makiem lub czarnuszką. Pieczemy w temperaturze 160 stopni C do zarumienienia (ok. 15 minut). Wykładamy na talerze i polewamy ketchupem.
Smacznego!

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx