Galaretka z czarnych porzeczek

Galaretka z czarnych porzeczek

Galaretka z czarnych porzeczek

 

Czarne porzeczki świetnie się nadają do smarowania biszkoptowego spodu tortowego. Ja lubię również pić herbatę z łyżeczką tej galaretki.

 

  • Składniki:
  • 2,5 kg czarnych porzeczek
  • 1,5 kg cukru
  • 1/4 szklanki wody

 

Wykonanie:
Porzeczki przebrać, umyć i odsączyć na sicie. Wrzucić do garnka z grubym dnem, dodać wodę i smażyć ok. 1/2 godz od czasu do czasu mieszając. Gdy się rozpadną gorące miksujemy, dodajemy cukier. Jeszcze chwilę smażymy. Przekładamy do słoików i pasteryzujemy ok. 10 min.
Smacznego!

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx