Wiśnie w soku własnym

Wiśnie w soku własnym

Wiśnie w soku własnym

 

Polecam te wiśnie w słojach do robienia kompotu w zimie.

 

  • Składniki:
  • dowolna ilość wiśni z pestkami
  • cukier do smaku
  • letnia przegotowana woda

 

Wykonanie:
Wiśnie umyć i odsączyć na sicie. Włożyć do wyprażonych litrowych słoi. Każdy słój zasypać dowolną ilością cukru (ja daję na 1 słój 4 łyżki cukru). Dolać wody tak by wiśnie były nią przykryte. Zakręcić i pasteryzować od zagotowania 20 minut. Wyciągnąć z garnka, odwrócić do góry dnem. Zostawić do wystygnięcia i przełożyć do chłodnej piwnicy. Polecam!

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx