Sznycle z indyka w cebuli

Szybka, aromatyczna potrawa,smaczna z ziemniaczkami i surówką lub ogóreczkiem kiszonym – Polecam!

 

  • Składniki:
  • 7 sznycli z indyka
  • 2 cebule
  • 30 dag pieczarek
  • 2 szkl. bulionu warzywnego lub warzywno- mięsnego
  • 1 szkl. 30% śmietanki kremówki
  • sól i pieprz do smaku
  • mąka do oprószenia sznycli
  • olej rzepakowy do smażenia

 

Wykonanie:

Sznycle umyć i osuszyć , lekko rozbić przez folię. Posolić, dodać pieprz i obtoczyć w mące. Na rozgrzanym oleju przesmażyć je na złoto obustronnie. Odłożyć  na bok. Na tej samej patelni ze złocić pokrojoną w pół krążki cebulę i drobno pokrojone pieczarki. do tego przełożyć przesmażone sznycle, podlać je bulionem i dusić pod przykryciem ok 10 min. Posmakować, ewentualnie dosmaczyć solą i pieprzem. Gotowe-smacznego!

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx