Szybka, aromatyczna potrawa,smaczna z ziemniaczkami i surówką lub ogóreczkiem kiszonym – Polecam!
- Składniki:
- 7 sznycli z indyka
- 2 cebule
- 30 dag pieczarek
- 2 szkl. bulionu warzywnego lub warzywno- mięsnego
- 1 szkl. 30% śmietanki kremówki
- sól i pieprz do smaku
- mąka do oprószenia sznycli
- olej rzepakowy do smażenia
Wykonanie:
Sznycle umyć i osuszyć , lekko rozbić przez folię. Posolić, dodać pieprz i obtoczyć w mące. Na rozgrzanym oleju przesmażyć je na złoto obustronnie. Odłożyć na bok. Na tej samej patelni ze złocić pokrojoną w pół krążki cebulę i drobno pokrojone pieczarki. do tego przełożyć przesmażone sznycle, podlać je bulionem i dusić pod przykryciem ok 10 min. Posmakować, ewentualnie dosmaczyć solą i pieprzem. Gotowe-smacznego!