Kiełbasa biała pieczona w cebuli z jabłkiem

Została Ci biała kiełbasa i nie masz na nią pomysłu? Proponuję spróbuj takiej. My bardzo lubimy taką  kiełbasę, ma  ona niepowtarzalny smak miodowo-musztardowej marynaty. Do tego kleks  dżemu  z żurawiny lub borówki i już jesteśmy w siódmym niebie.  Spróbuj a nie pożałujesz!. Polecam!

  • Składniki:
  • 1 kg białej surowej grubej
  • 4 cebule
  • 2 jabłka
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżka musztardy francuskiej
  • 2 łyżki soku jabłkowego lub wody
  • 1 łyżka oleju
  • sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Cebule obrać i pokroić w piórka. Wyłożyć na dno brytfanki. Dodać sól i pieprz świeżo starty. Na to nałożyć kiełbasy jedna obok drugiej. Między kiełbasy poukładać cząstki obranych jabłek. Musztardę, miód i olej wymieszać ze sobą. Dodać sok z jabłek lub wodę, sól i pieprz do smaku. Tak przygotowaną marynatą posmarować kiełbasy. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni C ok. 45 minut. Podawać gorące z pieczywem. Smacznego!

 

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx