Pasta serowo-jajeczna

Pasta serowo-jajeczna

Pasta serowo-jajeczna na chleb

 

Pastę serowo-jajeczną robię często, gdy znudzi mi się wędlina na chlebie. Smaczna, prosta, cieszy oko.

 

  • Składniki:
  • 4 jaja gotowane na twardo
  • 30 dag żółtego sera tartego lub pociętego w małą kostkę
  • 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
  • 4 łyżki majonezu (Przepis na majonez) lub jogurtu greckiego połączonego z 1 łyżeczką musztardy
  • 4 rzodkiewki lub 1 czerwona papryka (pocięte na małe kawałki)
  • szczypiorek

 

Wykonanie:

Ugotowane jajka obrać i pokroić na małą kostkę. Wymieszać z tartym serem i połączyć z resztą. Dobrze wymieszać, na końcu dodać pocięty drobno szczypiorek. Gotową pastę rozsmarować na chlebie lub bułkach. Przystroić np. przeciętym na pół pomidorkiem koktajlowym.

Smacznego 🙂

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx