Gołąbki w kapuście pekińskiej z kiełbasą białą parzoną

Coś innego, szybkiego do wykonania  i smacznego. Polecam!

  • Składniki:
  • 1 główka kapusty pekińskiej
  • kiełbasy białe parzone grube
  • sól, pieprz
  • sos pomidorowy

Wykonanie:
Kapustę umyć, wyciąć z niej głąb. Włożyć do garnka z wrzącą, osoloną wodą. Zdejmować za pomocą widelca pojedynczo sparzone liście i odsączyć je na durszlaku. Kiełbasę białą sparzoną przeciąć na pół i każą zawijać w liście kapusty pekińskiej jak gołąbki. Na dno brytfanny lub naczynia żaroodpornego kłaść pojedyncze liście kapusty, na to ściśle układać zawinięte gołąbki. Zalać wodą gorącą. Posolić , dodać pieprz i dusić pod przykryciem do miękkości liści kapusty. Zalać sosem pomidorowym, jeżeli za rzadki to go odparować do pozyskania gęstej konsystencji. Gotowe, możemy serwować same z sosem lub na obiad z ziemniakami, warzywami gotowanymi, ryżem , kaszą, makaronem- jak lubicie. Można posypać zielonym koperkiem lub natką pietruszki. Smacznego!

gołąbki w kapuście pekińskiej
Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx