Proponuję w okresie jesiennym zrobić sałatkę brokułową. Jest pyszna i lekka. Może być dodatkiem na drugie śniadanie do szkoły lub pracy albo urozmaicić nam kolację. Polecam!
- Składniki:
 - 1 ugotowany brokuł
 - pomidorki koktajlowe
 - ser sałatkowy
 - prażone ziarna słonecznika
 - sos czosnkowy: jogurt naturalny, 1 ząbek czosnku, sól i pieprz,1 łyżka majonezu
 
Wykonanie:
Brokuł ugotować w osolonej wodzie. Podzielić na różyczki. Dodać przekrojone pomidorki koktajlowe, pocięty w kostkę ser sałatkowy. Na suchej patelni uprażyć ziarna łuskanego słonecznika. Przygotować sos czosnkowy. Do małego kubeczka gęstego jogurtu naturalnego dodać majonez, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku ( jeżeli lubisz ostrzejszy sos możesz dodać 2 ząbki czosnku). Wymieszać, dodać do smaku sól i pieprz. Całość lekko wymieszać z gotowym sosem i posypać prażonymi ziarnkami słonecznika. Smacznego!
	

