Arbuz z pieprzem Claudii

Przepis z bloga ,,Fotokulinaria by Claudia Jordan”. Zainspirowało mnie to – jaki smak ma połączenie arbuza z pieprzem ? Zrobiłam, posmakowałam i powiem tak: zależy kto ma jakie kubki smakowe, jednym to danie będzie odpowiadać a inni posmakują i wrócą do swoistego smaku tego letniego owocu.  Jednak wiem na pewno, że na blog Claudii warto zaglądać, bo ma bardzo ładne zdjęcia potraw i do tego smacznych. Polecam!

  • Składniki:
  • 1 mały arbuz
  • 200 g sera feta
  • 1 garść świeżej mięty
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka oliwy
  • pieprz świeżo mielony czarny

Wykonanie:

W niedużej miseczce wymieszać oliwę, sok z cytryny i miód. Arbuza i ser feta pokroić na średniej wielkości kostkę. Liście mięty posiekac. Wszystkie składniki na sałatkę wymieszać w większej misce i skropić wcześniej przygotowanym dresingiem. Na sam koniec doprawić świezo mielonym pieprzem. Claudia sugieruje, że ta sałatka idealnie smakuje z grzankami czosnkowymi. Polecam i smacznego!

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx