Sałatka arbuzowa z oliwkami, tofu naturalnym i mozzarellą

Arbuzy cały czas są dostępne w sklepach. Można za ich pomocą zrobić łatwe, szybkie, orzeźwiające  i apetyczne sałatki. Jedną z nich  Wam polecam!

  • Składniki:
  • 1 mały arbuz ok pół kg
  • 1 toffu naturalne
  • 1 kulka mozzarelli
  • garść zielonych lub czarnych oliwek
  • oliwa z oliwek
  • sok z cytryny
  • sól i pieprz do smaku
  • listki mięty lub bazylii do ozdoby
  • jajka na twardo

Wykonanie:
Arbuza pokroić na dowolne części, obrać z pestek i przełożyć do salaterki. Dodać pokrojone w kostkę tofu i ser mozzarella. dołożyć do tego oliwki. Wszystko skropić oliwą z oliwek i sokiem z cytryny. do smaku dodać sól i pieprz. Jajka obrac ze skórki i podzielić na ćwiardki. Do ozdoby gdzie nie gdzie położyć listek mięty lub bazylii. Smacznego!

 

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx