Kupiłam kiedyś kotlety sojowe. Oto co z ich udziałem wykombinowałam i było smaczne!
- Składniki:
- 1 op. kotletów sojowych ( 100 g)
- 1 cebula
- 1 op. mrożonej włoszczyzny pokrojonej w paski
- 1 puszka sosu pomidorowego
- sól i pieprz
- 1 łyżeczka papryki wędzonej
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- liść laurowy
- 2-3 kulki ziela angielskiego
- 1/2 łyżeczki sproszkowanego imbiruWykonanie:
Kotlety sojowe gotuję w osolonej wodzie z liściem laurowym i zielem angielskim do miękkości. Osobno w osolonej wodzie gotuję paski mrożonej włoszczyzny. Odcedzam i smażę je z cebulą na oleju. Dodaję sos pomidorowy i ugotowane kotlety sojowe. Chwilę wszystko duszę, dosmaczam solą ,pieprzem i przyprawami. Można jeść z ziemniakami, kaszą, ryżem czy z pieczywem. Smacznego!