Talerz rozmaitości

Ów talerz i jego zawartość może być przystawką, śniadaniem czy kolacją. Cieszy oko i podniebienie. Polecam!

  • Składniki:
  • dowolny ser
  • liście szpinaku
  • jabłka
  • pomidorki koktajlowe
  • papryka różnokolorowa
  • fasolka szparagowa
  • kaszka kuskus
  • sól i pieprz
  • słodka papryka w proszku
  • kumin
  • mix ziaren : słonecznika, dyni, pinia….
  • ziarenka czarnuszki
  • natka pietruszki

Wykonanie:
Ser pokroić w większą kostkę lub plastry. Brokuł i fasolkę szparagową  ugotować w osolonej wodzie  tak by były  chrupiące. Kaszkę kuskus zalać wrzątkiem i kiedy ziarenka napęcznieją, dowolnie doprawić solą. Paprykę, jabłka i pomidorki umyć. Pomidorki pokroić na połówki lub ćwiartki. Jabłka i paprykę wydrążyć z gniazd nasiennych. Jabłka pokroić na cienkie plasterki a paprykę na podłużne paseczki. Szpinak umyć i wysuszyć listki na ręczniku papierowym. Całość poukładać na talerzach. Doprawić przyprawami, solą i pieprzem a na koniec posypać czarnuszką, ziarnami słonecznika, dyni, piniowymi i ozdobić natką pietruszki. Smacznego!

talerz rozmaitości
Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx