Wiosna i lato kojarzą nam się z letnimi zupami. Zielone barwy pobudzają nasz apetyt. Dodatkiem do tego smacznego mix jest makaron ryżowy. Polecam!
- Składniki:
- 1 pęczek jarmużu lub zamrożone liście w 1 op.
- 1 duża cukinia
- 2 ziemniaki ( do zagęszczenia zupy)
- kawałek pora
- 2 gałązki selera naciowego
- kawałek selera korzeniowego
- 1 pietruszka korzeń
- 2-3 ząbków czosnku
- sól i pieprz
- szczypta curry i kurkumy
- 1-2 serków topionych
- garść makaronu ryżowego
- dowolny kawałek mięsa( ja miałam żeberka)
Wykonanie:
Mięso włożyć do osolonej wody i gotować do miękkości. W czasie jego gotowania obrać warzywa i wrzucić do garnka. Miękkie mięso wyjąć, oddzielić kości. Do zupy włożyć jarmuż. Gotować 5 min. Wszystko razem zblendować na krem. Dodać garść makaronu, sól i pieprz do smaku oraz kurkumę i curry. Podgotować i gotowe. Na talerze wyłożyć mięso i nalać zupy. Smacznego!