Makaron po meksykańsku

Danie wykonane w pół godzimy a to ze względu na użycie do niego półproduktów, które zakupiłam w promocyjnych cenach i w tym daniu znalazły zastosowanie. Wyszedł sycący obiad, może to być podane danie na ciepłą kolację dla zapracowanych. Polecam!

  • Składniki:
  • 1 filet z kurczaka ugotowany w zupie( patrz przepis : zupa kalarepkowa)
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 słoik sosu meksykańskiego Makłowicza
  • 3 garście ugotowanego makaronu
  • 50 dag tartego żółtego sera
  • sól i pieprz

Wykonanie:
Na patelni rozgrzać sos, wrzucić do niego pokrojonego na mniejsze kawałki fileta z kurczaka, odsączoną zawartość puszki z kukurydzą i fasolką. Dodać ugotowany makaron i posypać wszystko serem żółtym. Chwilę podgotować, wymieszać, posmakować i ewentualnie dodać sól i pieprz  i gotowe danie w pół godziny dla całej rodziny!  Smacznego!

 

 

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx