Zawsze po uroczystościach rodzinnych lub świętach zostaje mi nadmiar nie zjedzonego mięsa. Nie wciskam go na siłę moim domownikom i pieskom lecz robię z jego udziałem smaczną pastę do kanapek. Polecam!
- Składniki:
- ok 300 g mięsa pieczonego lub gotowanego bez kości
- 1 serek topiony naturalny podłużny
- 2 jaja ugotowane na twardo
- ketchup
- sól i pieprz
- dodatki np. rzodkiewki, pomidor
Wykonanie:
Jaja obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Mięso też pokroić na mniejsze części i wszystko przełożyć do kielicha blendera. Dołożyć jeszcze serek topiony i wlać 1 łyżkę ketchupu. Zblendować na pastę. Jeżeli jest za gęsta to dolać ketchupu. do smaku dodać świeżo zmielony pieprz i sól. Posmarować kanapki chleba i obłożyć ulubionymi dodatkami. Smacznego!