Placuszki kefirowe z dżemem cytrynowym z cukinii

Placuszki z przepisu na blogu,, Kuchnia z sercem”. Dżem mój. Połączenie smakowe wyśmienite. Polecam!

  • Składniki na placuszki:
  • 2 szkl. kefiru
  • 2 jaja
  • 1/2 szkl. cukru ( ja dałam mniej)
  • 1,5 szkl. maki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • Dodatkowo:
  • 1 mały słoik dżemu cytrynowego z cukinii
  • olej do smażenia

Wykonanie:
Kefir połączyć z rozbełtanymi jajami i cukrem. Do tego przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodać szczyptę soli. Wszystko dobrze wymieszać i na rozgrzany olej wlewać małe placuszki. smażyć obustronnie na złoty kolor. Odsączyć na ręczniku papierowym i przełożyć na talerze. Każdy placuszek posmarować cytrynowym dżemem cukiniowym. Smacznego!

Przepis na dżem cytrynowy z cukinii:

Dżem cytrynowy z cukinii

 

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx