Błyskawiczna kruchutka polędwiczka

Dlaczego błyskawiczna? W czasie gdy obierzesz do obiadu ziemniaki  i je ugotujesz, już masz kruchutką i soczystą polędwiczkę ,którą możesz zaserwować z ziemniaczkami i dowolną surówką lub sałatką. Polecam!

  • Składniki:
  • 1 polędwiczka wieprzowa
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Polędwiczkę umyć, osuszyć na ręczniku papierowym i wyciąć z niej błony. Nałożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Porządnie natrzeć świeżo zmielonym pieprzem. UWAGA! Nie wolno solić, bo stanie się twarda! Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku 10 minut. Na patelni rozpuścić masło klarowane i na nim zarumienić obustronnie polędwiczkę. Po czym pokroić na plastry, posolić do smaku a smaczek maślano- mięsny z patelni może posłużyć nam do polania ugotowanych ziemniaczków. Smacznego!

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx