Sposób na takie jaja faszerowane podpatrzyłam w rolce ,, Kulinarne przygody Gatity”. W świątecznym galimaksie przygotowań pokazuje jak łatwo nafaszerować jaja i je kolorowo udekorować na półmisku. Polecam!
- Składniki:
- ugotowane jaja na twardo ( ok 5-6 szt)
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- szczypta pieprzu i soli
- 4 rzodkiewki
- kilka gałązek zielonego koperku
Wykonanie:
Ugotowane jaja obrać ze skorupek, przekroić na pół i wydrążyć do miseczki z nich żółtka. Żółtka rozgnieść widelcem, do nich dodać majonez, musztardę, sól i pieprz. Wymieszać. Tym nafaszerować połówki białek. Rzodkiewki drobno pokroić i przełożyć na talerz. Tak samo drobno pokroić koperek i przełożyć na następny talerzyk. Nafaszerowane połówki jajek nałożyć farszem na rzodkiewki i osobno kolejne na koperek. Na półmisku układać na przemian rzodkiewkowe i koperkowe połówki jajek. Gatita w swoim przepisie jeszcze dodatkowo nafaszerowała kolejne połówki jajek drobno pokrojonymi ogórkami. Smacznego!