Brzoskwiniowe wydmy

Brzoskwiniowe wydmy

Brzoskwiniowe wydmy

Brzoskwiniowe wydmy to szybkie, łatwe ciastka na deser do kawki. Polecam!

 

  • Składniki:
  • 1 rolka ciasta francuskiego
  • 1 puszka brzoskwiń
  • 1 jajko
  • 1 łyżka gęstej śmietany 18 %
  • cukier kryształ
  • cukier puder

 

Wykonanie:
Rozwinąć ciasto i pociąć je wzdłuż na pół, a potem pionowo na 4 równe kawałki tak by w sumie wyszło 8 części ciasta. Jajko rozbełtać ze śmietaną i częścią tej mieszanki posmarować ciasto. Na każdy kawałek nałożyć odsączoną z zalewy połowę brzoskwini. Oprószyć cukrem kryształ. Całość zawinąć w kopertę i na wierzchu każdą z nich posmarować rozbełtanym  jajkiem ze śmietaną. Wkładać do rozgrzanego piekarnika do 200 stopni C na ok. 15 minut do zarumienienia ciastek. Po wyjęciu z piekarnika można jeszcze posypać je cukrem pudrem.

 

Smacznego!

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx