Bułeczki francuskie wytrawne

Bułeczki są robione z ciasta francuskiego i z nadzieniem twarogowo rybnym. Zrobisz je w pół godziny łącznie z pieczeniem. Na przystawkę i kolację- jak wolisz. Smacznego!

  • Składniki:
  • 1 op. ciasta francuskiego
  • 100g twarogu
  • czarnuszka lub sezam  do posypania
  • 1 jajko
  • 100g wędzonego łososia lub pstrąga
  • 1 cytryna
  • sól i pieprz
  • zielony koperek lub natka pietruszki  drobno pokrojone

Wykonanie:
Z ciasta francuskiego wytnij szklanką kółka i posmaruj je rozbełtanym jajem. Złącz ze sobą po 2 kółka tak by posmarowana część jajem była miejscem ich sklejenia. Na wierzchu bułeczki posmaruj jajem i posyp czarnuszką albo sezamem. Wyłóż na blachę piekarnika z papierem do pieczenia . Piekarnik nagrzany do 180 stopni C . Pieczemy ok.12 min. Wystudź na kratce i przekrój na pół. Obłóż nadzieniem i złącz razem połówki bułeczek.
Nadzienie:
Składniki nadzienia zblendować i posmarować nim obficie bułeczki.
Smacznego!

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx