Bułeczki są robione z ciasta francuskiego i z nadzieniem twarogowo rybnym. Zrobisz je w pół godziny łącznie z pieczeniem. Na przystawkę i kolację- jak wolisz. Smacznego!
- Składniki:
- 1 op. ciasta francuskiego
- 100g twarogu
- czarnuszka lub sezam do posypania
- 1 jajko
- 100g wędzonego łososia lub pstrąga
- 1 cytryna
- sól i pieprz
- zielony koperek lub natka pietruszki drobno pokrojone
Wykonanie:
Z ciasta francuskiego wytnij szklanką kółka i posmaruj je rozbełtanym jajem. Złącz ze sobą po 2 kółka tak by posmarowana część jajem była miejscem ich sklejenia. Na wierzchu bułeczki posmaruj jajem i posyp czarnuszką albo sezamem. Wyłóż na blachę piekarnika z papierem do pieczenia . Piekarnik nagrzany do 180 stopni C . Pieczemy ok.12 min. Wystudź na kratce i przekrój na pół. Obłóż nadzieniem i złącz razem połówki bułeczek.
Nadzienie:
Składniki nadzienia zblendować i posmarować nim obficie bułeczki.
Smacznego!