Cukier waniliowy

Cukier domowy waniliowy

 

  • Składniki:
  • 1 opakowanie cukru pudru
  • 2 laski wanilii

 

Wykonanie:

Cukier puder przełożyć do miski, rozbić ewentualne w nim grudki tak by był miałki. Laski wanilii przekroić wzdłuż, wydrążyć środek i wrzucić to do cukru pudru. Wymieszać. Cukier z miąższem waniliowym przełożyć do słoja i dodać skórki wanilii. Zakręcić i całość dobrze w słoju wstrząsnąć. Wymieszanie cukru z wanilią w zamkniętym słoju powtarzać kilka dni. Taki cukier waniliowy przyda się do wypieków i nie tylko.

 

Smacznego 🙂

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx