Cytrynowy halibut

Bardzo smaczna i łatwa do zrobienia ryba smażona. Polecam!

  • Składniki:
  • filety z halibuta ze skórą
  • 1 cytryna
  • pieprz cytrynowy
  • sól
  • olej
  • tymianek lub macierzanka
  • olej do smażenia
  • mąka do obtoczenia
  • 2 ząbki czosnku

Wykonanie:
Filety umyć, osuszyć i skropić sokiem z cytryny, posolić, posypać pieprzem, ziołami i obtoczyć w mące. Kłaść na rozgrzany olej. Smażyć obustronnie na złoto. Na każdy kawałek można położyć plasterek czosnku. Podawać na zimno lub gorąco. Na obiad lub kolację. Polecam!
Uwaga! w ten sam sposób można zrobić limonowego halibuta.

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx