Deser z melona i jogurtu greckiego

W upalne dni orzeźwi Ciebie ten deser. Prosty do zrobienia i tylko 2 składniki. Polecam!

  • Składniki:
  • mango żółte dojrzałe
  • jogurt grecki duży kubek ( 200 g)

Wykonanie:

Dojrzałe mango obrać ze skórki, wydrążyć za pomocą łyżeczki  pestki a  miąższ  pokroić na mniejsze części. Wrzucić do blendera i zmiksować. Do wysokich pucharków lub szklanek wlać warstwę musu z mango, na to nałożyć kilka łyżek gęstego jogurtu greckiego, znowu masa z mango, jogurt i tak na przemian. Na wierzchu ma być jogurt , który ozdabiamy np. listkiem mięty albo bazylii. Smacznego!

deser z melona i jogurtu greckiego
Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx