Drobiowe roladki z cukinią i serkiem kanapkowym

Zapraszam dzisiaj na pyszne, łatwe w przygotowaniu i smaczne roladki, które mogą być daniem obiadowym, kolacyjnym lub przystawką do piwka. Polecam!

  • Składniki:
  • 1 filet z piersi indyka lub 3 filety z kurczaka
  • 1 op. serka kanapkowego ( ja miałam taki z Biedronki,ale może być np. Turek )
  • 1 cebula
  • kilka pieczarek
  • sól, pieprz do smaku
  • po pół łyżeczki sproszkowanej papryki świeżej i ostrej
  • 1 średnia cukinia
  • 2 szkl. bulionu warzywnego lub przegotowanej wody
  • olej do smażenia
  • mąka do panierowania filetów

Wykonanie:
Filety umyć, osuszyć i pokroić na plastry, rozbić je delikatnie przez folię,oprószyć przyprawami.  Cukinię umyć, obrać ze skórki i pokroić w  cienkie, wzdłużne pasy. Pieczarki  i cebulę.obrać, umyć i pokroić na drobno. Cebulę zeszklić na tłuszczu na złoto dodać pieczarki i wszystko razem przysmażyć. Odłożyć na bok. Na rozbite kotlety rozsmarować serek na całej powierzchni, ponakładać paski cukinii i zawinąć roladki. Obtoczyć je w mące i przesmażyć na tłuszczu najpierw stroną z zakładem a potem z każdej. Przełożyć roladki do brytfanny lub garnka z szerokim dnem, nałożyć na to obsmażone pieczarki i cebulę. Zalać wszystko bulionem lub wodą i dusić do miękkości ok.pół godziny. Na końcu do powstałego sosu można dodać 1 łyżkę serka kanapkowego , wymieszać i gotowe. Można oprószyć drobno pokrojoną natką pietruszki lub zielonym koperkiem. Smacznego!

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx