Galaretka z czerwonych porzeczek do mięsa

Galaretka z czerwonych porzeczek do mięsa

Galaretka z czerwonych porzeczek do mięsa

 

Proponuję ten przepis tym, którzy lubią delektować się mięsem z owocowym kleksem lub wędliną posmarowaną tą galaretką. Spróbujcie a nie pożałujecie!

 

  • Składniki:
  • 2,5 kg czerwonej porzeczki
  • 1,5 szklanki cukru
  • 3-4 łyżek tartego chrzanu
  • 1 łyżka musztardy sarepskiej
  • 1/4 szklanki czerwonego wina

 

Wykonanie:
Porzeczki przebrać, umyć i odsączyć na sicie. Przełożyć do garnka z grubym dnem. Smażyć na małym ogniu ok. 20 minut dodać cukier, wymieszać, dodać tarty chrzan, musztardę i wlać wino. Wszystko dobrze wymieszać i smażyć jeszcze ok. 20 minut. Gorące zblendować, przetrzeć przez sito i do czystych słoików. Pasteryzować ok 10 minut.
Smacznego!

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx