Jaja w zakwasie buraczanym

Chcesz mieć jaja zabarwione na piękny buraczany kolor? Nic prostszego do zrobienia. Jaja pięknie się prezentują na półmisku. Mogą być przystrojone kleksem majonezu lub pastą majonezowo- łososiową. Taki półmisek jaj przyda się na różne okazje. Polecam!

  • Składniki:
  • 4-5 jaj ugotowanych na twardo
  • koncentrat barszczu czerwonego lub zakwas buraczany
  • majonez  do dekoracji

Wykonanie:

Jaja obrać ze skorupy i  zalać koncentratem lub zakwasem buraczanym tak by nim były całe przykryte. Odłożyć najlepiej na noc by dobrze się zafarbowały. Odlać przez sito płyn, delikatnie wytrzeć jaja ręcznikiem papierowym i przekroić wzdłuż  na pół. Ozdobić kleksem majonezu. Smacznego!

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx