Jajecznica ze szczypiorkiem

Danie banalnie proste do wykonania. Jednak różnie jajecznicę w domach się robi. W moim domu tak,  oto przepis:

  • Składniki:
  • jaja dowolna ilość sztuk
  • szczypiorek
  • sól i pieprz
  •  3 łyżki mleka
  • masło i troszeczkę oleju do smażenia
  • 1 cebula

Wykonanie:
Jaja wybić ze skorupek na talerz. dodać sól i pieprz wg uznania. cebulę obrać i zeszklić na maśle z olejem. do jaj dolać mleko i wszystko dobrze wymieszać widelcem, a potem wlać na zeszkloną cebulkę. W trakcie smażenia jajecznicę mieszać. Ściąć ją do pożądanej konsystencji. Szczypiorek drobno pokroić i obficie nim posypać jajecznicę lub podczas smażenia wrzucić ją do jaj. Smacznego!

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx