Jarmuż z jajkiem sadzonym

Na obiad lub kolację -jak kto woli. Proste, smaczne i bardzo zdrowe danie dla całej rodziny.

  • Składniki:
  • duży pęczek jarmużu świeżego
  • oliwa do smażenia
  • sól, pieprz i sproszkowana słodka i ostra  czerwona papryka do smaku
  • jajka sadzone ( ilość wg uznania)

Wykonanie:
Jarmuż umyć, odsączyć na sicie i wyciąć z niego grube włókna. Wrzucić go do osolonego wrzątku i gotować 5 minut. Przelać na sicie i odcedzony przesmażyć na oliwie. Dosmaczyć solą , pieprzem świeżo zmielonym i czerwoną papryką. Na końcu wbić jajka surowe i przesmażyć chwilę aż się zrobią sadzone  ( białko ścięte a żółtko w środku). Potrawkę można jeść z dowolnym pieczywem. Smacznego!

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx