Świetne połączenie kaszanki z wątróbką drobiową na tzw, ciepłą kolację. Polecam!
- Składniki:
- 30 dag grubej kaszanki
- 20 dag wątróbki drobiowej
- 1 cebula
- szczypta przyprawy do kurczaka
- sól i pieprz do smaku
- olej rzepakowy do smażenia
Wykonanie:
Wątróbkę umyć, oczyścić z błon i osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić na drobną kostkę. Kaszankę obrać z flaka i pokroić w plastry. Cebulę obrać i pokroić w kostkę a następnie ją zeszklić na oleju. Do niej dodać wątróbkę a na to położyć plastry kaszanki. Przykryć pokrywką i razem podsmażyć ok 5 min. Po czym zdjąć pokrywkę, przemieszać potrawę, dodać sól, pieprz i przyprawę do smaku. Wymieszać i smażyć dalsze 5 min. znowu wymieszać i gotowe. Można podawać z ulubionym pieczywem. Można podać również z gotowanymi ziemniakami i surówką, wówczas będzie to danie obiadowe. Smacznego!