Kaszanka z wątróbką

Świetne połączenie kaszanki z wątróbką drobiową  na tzw, ciepłą kolację. Polecam!

  • Składniki:
  • 30 dag grubej kaszanki
  • 20 dag wątróbki drobiowej
  • 1 cebula
  • szczypta przyprawy do kurczaka
  • sól i pieprz do smaku
  • olej rzepakowy do smażenia

Wykonanie:
Wątróbkę umyć, oczyścić z błon i osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić na drobną kostkę. Kaszankę obrać z flaka i pokroić w plastry. Cebulę obrać i pokroić w kostkę a następnie ją zeszklić na oleju. Do niej dodać wątróbkę a na to położyć plastry kaszanki. Przykryć pokrywką i razem podsmażyć ok 5 min. Po czym zdjąć pokrywkę, przemieszać potrawę, dodać sól, pieprz i przyprawę do smaku. Wymieszać i smażyć dalsze 5 min. znowu wymieszać i gotowe. Można podawać z ulubionym pieczywem.  Można podać również z gotowanymi ziemniakami i surówką, wówczas będzie to  danie obiadowe. Smacznego!

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx