Keks bananowy

Bardzo prosty do wykonania a przy tym smaczny z filiżanką popołudniowej kawy. Polecam!

  • Składniki:
  • 2 szkl. mąki pszennej tortowej
  • 2 jajka
  • 1 szkl. cukru
  • 3-4 banany
  • 1/2 szkl. mleka
  • 1/2 szkl. oleju
  • 1/2 szkl. bakalii
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • cukier puder do posypania

Wykonanie:

Banany rozgnieść widelcem i przełożyć do blendera z pozostałymi składnikami ciasta oprócz bakalii. Wszystko zblendować , przelać do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia. Posypać na całej powierzchni ciasta bakalie. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni C ok. 60 min. Wystudzić i można posypać cukrem pudrem. Smacznego!

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx