Klopsy mięsne z cukinią

Proponuję zrobić takie klopsiki zapiekane w piekarniku. Są mięciutkie i pyszne. Polecam!

  • Składniki:
  • 1/2 kg mięsa mielonego (  jaki8e chcesz)
  • 2 łyżki mąki kukurydzianej lub pszennej
  • 2 łyżki wody
  • po szczypce: imbiru mielonego, papryki ostrej, czosnku granulowanego i lubczyku
  • po 1 łyżeczce: słodkiej papryki w proszku i soli
  • 1 młoda cukinia ( jeżeli jest starsza to trzeba obrać skórę)
  • olej do polania

Wykonanie:
Cukinię umytą i osuszoną trzemy na tarce o dużych oczkach. Wkładamy do miski. Do tego dokładamy pozostałe składniki, dokładnie mieszamy i układamy na blasze z papierem do pieczenia. Polewamy kilkoma kroplami oleju i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C na 20 min, następnie klopsy odwracamy na drugą stronę i znowu zapiekamy  dalsze 20 min. I gotowe. Klopsy do obiadu, na kanapki, bardzo smaczne. Smacznego!

klopsy z cukinią z piekarnika

 

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx