Klopsy z kalafiora

Do obiadu, na kolację, smaczne polane ketchupem- Polecam!

  • Składniki:
  • 1 kalafior
  • 2 bułki namoczone w mleku
  • 2 przesmażone drobno pokrojone cebule
  • 2 jajka
  • sól i pieprz, gałka muszkatołowa, zioła prowansalskie do smaku
  • bułka tarta do obtoczenia
  • olej do smażenia

Wykonanie:
Kalafior ugotować w osolonej wodzie z cukrem do miękkości. Odciąć głąb, a różyczki rozgnieść widelcem. Bułki odsączyć z mleka i dodać do kalafiora razem z przeszkloną cebulką i przyprawami do smaku.Na końcu dodać jajka. Dobrze wszystko wymieszać. Mokrą ręką formować klopsy, obtoczyć je w bułce tartej i smażyć obustronnie na złoty kolor. Smacznego!

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx