Kompot truskawkowy

Kompot truskawkowy

Kompot truskawkowy

 

  • Składniki:
  • truskawki dowolna ilość
  • cukier do smaku
  • trochę przegotowanej wody

 

Wykonanie:

Truskawki umyć i usunąć szypułki. Włożyć do słoi. Zagotować małą ilość wody z cukrem, wystudzić i tym syropem zalać truskawki. Zakręcić, pasteryzować od zagotowania ok. 20 minut. Wyciągnąć z garnka, ustawić do góry dnem do wystudzenia. Potem przechowywać w chłodnym miejscu. Można też truskawki zrobić w soku własnym bez dodatku wody. Zasypujemy wówczas truskawki cukrem i pasteryzujemy.

 

Smacznego 🙂

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx