Kotlety jajeczne

Przejadło Ci się mięso, zrób kotlety jajeczne. Ich wykonanie jest bajecznie proste, połączone z sosem czosnkowym czy zwykłym ketchupem stanowić mogą danie obiadowo- kolacyjne czy śniadaniowe. Dobre na zimno i ciepło. Lubią je dorośli i dzieci. Polecam!

  • Składniki:
  • 8 jaj na twardo
  • 1 duże lub 2 małe jajka surowe
  • 4 łyżki bułki tartej do farszu i bułka tarta do obtoczenia kotletów
  • 1 ząbek czosnku
  • szczypiorek lub szczypior, do smaku: sól, pieprz, wegeta domowa
  • olej do smażenia

Wykonanie :

Cebulkę i czosnek  obrać, drobno pokroić i zeszklić na oleju. Wrzucić do miski. Jajka ugotowane na twardo obrać ze skorupek i przetrzeć przez tarkę, wrzucić do miski z cebulką. Wbić do miski również  jajka surowe, dołożyć resztę składników i za pomocą mokrych rąk formować kotlety ,obtaczać w bułce tartej i kłaść na gorący olej. Smażyć obustronnie do uzyskania złotego koloru. Podawać z dowolną sałatką, surówką, ziemniakami, na kanapce jak tylko sobie zaserwujesz. Smacznego!

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx