Kotlety mielone z serem z piekarnika

Przepis z jednej z grup kulinarnych . Klopsy są bardzo łatwe do zrobienia, szybko je się piecze i są pyszne. Mogą być dodatkiem na obiad lub do pieczywa.Polecam!

  • Składniki:
  • 1/2 kg mielonego
  • 1 sucha bułka
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju
  • 1 jajo
  • sól i pieprz
  • szczypta pieprzu ziołowego
  • ser żółty tarty

Wykonanie:

Bułkę namoczyć w wodzie i odcisnąć. Dodać do mięsa mielonego. Cebulę obrać, drobno pokroić i zeszklić na oleju. Przestudzoną dodać wraz z rozbitym jajem do mielonego. Dodać pieprz, pieprz ziołowy i sól do smaku. Na końcu wsypać mielony żółty ser. Ilości nie podaję, bo to zależy od mięsa: do wieprzowego i wołowego mniej do drobiowego więcej. Ja dałam ok 50 dag. Zwilżonymi rękoma formuję kotlety, kładę na brytfannę z papierem  lub blachę do pieczeni8a. Piekę w temp. 180 stopni C 35 minut. Smacznego!

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx