Krążki jabłek w papilotach z ciasta francuskiego

Pomysł na coś do kawki, na szybko do zrobienia i tylko z 3 składników. Polecam!

  • Składniki:
  • 1 rolka ciasta francuskiego
  • kilka jabłek 1 białko

Wykonanie:
Jabłka umyć, osuszyć, wydrążyć z nich gniazda nasienne i razem ze skórką pociąć na okręgi gr ok 1 cm.
Ciasto francuskie rozwinąć , pociąć na paski o 1 cm szerokości i tym ciastem zawijać przetykając przez otwór po gnieździe nasiennym wokół obwodu plastra jabłka.  Białkiem posmarować ciasto i całość ułożyć na blasze z papierem do pieczenia. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 200 stopni C  ok. 20 mi( do lekkiego ze złocenia ciasta). Smacznego!

krążki jabłek w papilotach
Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx