Łosoś w sosie cytrynowym

Ryba smaczna prosto z piekarnika. Może służyć za danie obiadowe lub kolacyjne. Polecam!

  • Składniki:
  • 5-6 części łososia surowego ze skórą
  • sok z 1 cytryny
  • 3 ząbki czosnku
  • sól i pieprz
  • oliwa

Wykonanie:
Łososia umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym , podzielić na porcje. W misce wymieszać przepuszczony przez praskę czosnek. sól , pieprz i oliwę i sok z cytryny. Wymieszać, każdy kawałek ryby zanurzyć w marynacie i w misce odstawić na 20 min. Potem przełożyć na blachę piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia.( skórą ryby do góry)Polać na wierzchu marynatą. Piec w 200 stopniach C 15 minut. Podawać z mix sałat. Smacznego!

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx