Zostało Ci trochę mięsa z rosołu i zastanawiasz się do czego go wykorzystać? Zrób drugie danie na patelni z tego mięsa i warzyw , które masz w domu. Polecam!
- Składniki:
- 1 ugotowana część fileta z kurczaka lub inne mięso z rosołu
- 1 brokuł
- 300 g makaronu ugotowanego
- 1 puszka białej fasoli
- garść pomidorków koktajlowych
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- sól i pieprz
- tarty żółty ser do posypania potrawy
- olej do smażenia
- szczypta pieprzu cayenne
Wykonanie:
Brokuł umyć, podzielić na różyczki i obgotować go na półmiękko w osolonej wodzie, a następnie zblanszować żeby nie stracił pięknego zielonego koloru, przekładając go do zimnej wody z lodem. Odsączyć i przełożyć na bok. Na głębszej patelni na oleju zeszklić pokrojoną w piórka cebulę, potem drobno pokrojony czosnek, dodać przepołowione na pół pomidorki koktajlowe, brokuł i ugotowany makaron oraz pokrojone na mniejsze części mięso z rosołu. Wymieszać, leciutko podgrzać, na wierzch posypać tarty żółty ser, do smaku dodać sól i pieprz, pieprz cayenne i gotowe. Danie szybkie i smaczne. Smacznego!