Marchew z fasolką szparagową

Może być daniem samodzielnym lub dodatkiem do obiadu. Smaczne wykorzystanie fasoli szparagowej z marchewką. Polecam!

  • Składniki:
  • 4 marchwie
  • 1 kg fasolki szparagowej
  • 3 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 1 płaska łyżka suszonego tymianku
  • szczypta cząbru
  • sól i pieprz do smaku

Wykonanie:
Marchew obrać, umyć i pokroić w kostkę. Fasolkę umyć i obciąć końcówki. Pokroić ją na mniejsze kawałki. Warzywa ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Do miękkich dodać masło,przyprawy i oprószyć je mąką. Chwilę pogotować, mieszać i doprawić solą i pieprzem. Smacznego!

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx