Masło majerankowo-czosnkowe

Masło majerankowo-czosnkowe

Masło majerankowo-czosnkowe

To masło ma tą zaletę, że można je smarować na pieczywie zaraz po wyjęciu z lodówki. Do tego jest smakowe i pasuje do wędlin i serów. Dodatek przypraw opcjonalny, ja dodałam czosnek i majeranek, bo to u mnie w domu się sprawdza na kanapkach. Polecam spróbować własnej roboty smarowidła.

 

 

  • Składniki:
  • 1 kostka miękkiego masła co najmniej 80%
  • 1 szklanka oleju z pestek winogron
  • 3 ząbki czosnku przetarte przez praskę
  • szczypta soli
  • dowolna ilość przypraw: ja dałam 1 łyżkę suszonego majeranku i szczyptę wędzonej papryki

 

 

Wykonanie:
Masło zmiksować na papkę dodawać do tego stopniowo olej ciągle mieszając i pozostałe składniki. Gotowe przełożyć do salaterki i przechowywać w lodówce. Smacznego!

 

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx