Mizeria

Mizeria

Mizeria

 

Mizerię robię często w sezonie ogórkowym jako przystawkę do drugiego dania obiadowego. Mizeria jest niezawodna w upalne dni. Polecam!

 

  • Składniki na 4 osoby:
  • 2 duże surowe ogórki
  • sól, pieprz, cukier do smaku
  • garstka krojonego koperku
  • po 1 opakowaniu: kefiru, zsiadłego mleka i jogurtu naturalnego gęstego

 

Wykonanie:
Ogórki myję, obieram ze skórki i kroję na cienkie plastry. Dłonią wyciskam z nich sok. Całość solę, dodaję cukru i pieprzu do smaku. Mieszam, zalewam jogurtem, zsiadłym mlekiem i kefirem. Na końcu dodaję posiekany zielony koperek. Znowu mieszam tak by sok z ogórków, miąższ ogórkowy i reszta składników się połączyła. Gotową mizerię serwuję w salaterkach.
Smacznego!

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx