Napój odpornościowy

Napój podniesie na nogi wszystkich przemęczonych, mających mniej energii po zimie,bojących się wiosennych zmian pogodowych i często chorujących. Przepis siostry Faustyny. Wypróbowany i naprawdę działa. Polecam spróbować.

  • Składniki:
  • 1 cebula
  • 3 – 4 ząbków czosnku
  • 1/2 cytryny( ja dałam 1 cytrynę)
  • 2 łyżki miodu
  • 4 cm świeżego imbiru
  • 1 łyżka kurkumy w proszku

Wykonanie:

Cebulę , czosnek i imbir kroimy w cienkie plastry. Cytrynę obieramy ze skórki ,przecinamy na pół a potem każdą połówkę na ćwiartki. Bierzemy wyprażony słoik ( np. od dżemu) i po kolei w nim układamy warstwami:

cebulę, na to czosnek,następnie imbir, zasypujemy kurkumą, zalewamy miodem a na końcu wkładamy ćwiartki cytryny. Wszystko lekko ugniatamy i zamykamy słoik. Ustawiamy go w ciepłe miejsce na 24 godz, a następnie przenosimy do lodówki. Pijemy 2 razy dziennie po 2-3 łyżki rozcieńczone z letnią przegotowaną wodą. Na zdrowie!

Uwaga! Jeżeli chcemy ten specyfik przygotować w większej ilości to czynności wkładania do słoja należy powtórzyć.

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx