Pampuchy z sosem malinowym posypane borówkami

Lato to czas wytężonej pracy w ogrodzie. Chociaż robię w okresie zimowo wiosennym drożdżowe pampuchy, to teraz gdy mam mało czasu na stanie przy garach, posłużyłam się sklepowymi. Sos zrobiłam z dżemu malinowego, a borówki zerwane prosto z krzaczka. Polecam!

  • Składniki:
  • 1 opakowanie drożdżowych pampuchów
  • 1/2 słoika dżemu malinowego domowej roboty
  • 1 mały jogurt naturalny lub mała śmietanka 30%
  • garść borówek

Wykonanie:
Pampuchy rozpakować , ułożyć na garnku na parę i je parować wg wskazówek na opakowaniu. Tymczasem do blendera przełożyć dżem malinowy i wlać jogurt albo śmietankę. Zblendować na sos. Pampuchy przełożyć na talerze, polać sosem i posypać umytymi i odsączonymi na sicie borówkami. Mamy szybki letni posiłek.
Uwaga!
Jeżeli nie masz dżemu malinowego może być inny lub surowe np maliny zblendowane z jogurtem. Musisz patrzeć czy sos jest gęsty. Jeżeli nie to dodaj więcej owoców a mniej jogurtu. Można posłodzić miodem. Mój dżem był słodki to go nie dodawałam. Smacznego!

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx