Nie byłam przekonana do tego owocu. Aż kiedyś na pewnym spotkaniu u znajomych posmakowałam pięknie wyglądającej w kolorze zielonych pistacji pasty. Nie mogłam uwierzyć, że jest tak smaczna. Dostałam przepis i Wam kochani go udostępniam. Polecam!
- Składniki:
- 1 awokado3 jaja ugotowane na twardo
- 2 ząbki czosnku
- 50 g majonezu
- sok z 1 cytryny
- sól i pieprz
Wykonanie:
Awokado przekroić na pół i wbić w pestkę ostrze noża aż sama wyjdzie. Miąższ oddzielić od skórki za pomocą małej łyżeczki. Przełożyć do blendera i skropić sokiem wyciśnętym z cytryny. Jaja obrać ze skorupek, pokroić i włożyć do blendera. Czosnek obrać i przekrojony wzdłuż też dodać do całości wraz z majonezem. Wszystko rozdrobnić i wymieszać w blenderze. do smaku dodać pieprz i sól i gotowe. Smacznego!