Pasta do chleba z awokado

Nie byłam przekonana do tego owocu. Aż kiedyś na pewnym spotkaniu u znajomych posmakowałam pięknie wyglądającej w kolorze zielonych pistacji pasty. Nie mogłam uwierzyć, że jest tak smaczna. Dostałam przepis i Wam kochani go udostępniam. Polecam!

  • Składniki:
  • 1 awokado3 jaja ugotowane na twardo
  • 2 ząbki czosnku
  • 50 g majonezu
  • sok z 1 cytryny
  • sól i pieprz

Wykonanie:

Awokado przekroić na pół i wbić w pestkę ostrze noża aż sama wyjdzie. Miąższ oddzielić od skórki za pomocą małej łyżeczki. Przełożyć do blendera i skropić sokiem wyciśnętym z cytryny. Jaja obrać ze skorupek, pokroić i włożyć do blendera. Czosnek obrać i przekrojony wzdłuż też dodać do całości wraz z majonezem. Wszystko rozdrobnić i wymieszać w blenderze. do smaku dodać pieprz i sól i gotowe. Smacznego!

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx