Smaczna pasta na śniadanie, do pracy, szkoły czy na kolację. Polecam!
- Składniki:
- 2 awokado dojrzałe ( ja zawsze zawijam w szarą gazetę i w ten sposób mi dojrzewa w lodówce)
- 4 jaja ugotowane na twardo
- 2 ząbki czosnku
- po 1 łyżce: majonezu i jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka musztardy
- sól i pieprz
- szczypior z cebuli z parapetu okiennego
Wykonanie:
Awokado przekroić na pół i za pomocą noża wbitego w pestkę ją usunąć. Potem łyżką wydrążyć do miseczki jego miąższ. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę lub drobno pokroić. Szczypior też drobno pokroić i wszystko wrzucić do miseczki. Jaja obrać ze skorupek i pokroić drobno . Też lądują w miseczce. Wymieszać ze sobą jogurt, musztardę i majonez. Wlać do całości, dodać do smaku sól i pieprz, wymieszać i pasta gotowa. Smacznego!