Pasta jajeczna z awokado

Smaczna pasta na śniadanie, do pracy, szkoły czy na kolację. Polecam!

  • Składniki:
  • 2 awokado dojrzałe ( ja zawsze zawijam w szarą gazetę i w ten sposób mi dojrzewa w lodówce)
  • 4 jaja ugotowane na twardo
  • 2 ząbki czosnku
  • po 1 łyżce: majonezu i jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól i pieprz
  • szczypior z cebuli z parapetu okiennego

Wykonanie:
Awokado przekroić na pół i za pomocą noża wbitego w pestkę ją usunąć. Potem łyżką wydrążyć do miseczki jego miąższ. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę lub drobno pokroić. Szczypior też drobno pokroić i wszystko wrzucić do miseczki. Jaja obrać ze skorupek i pokroić drobno . Też lądują w miseczce.  Wymieszać ze sobą jogurt, musztardę i majonez. Wlać do całości, dodać do smaku sól i pieprz, wymieszać i pasta gotowa. Smacznego!

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx